علاقمند کردن فرزند به مطالعه:
امروزه کمتر کسی وجود دارد که از اهمیت کتاب خواندن و فواید بیشمار آن بیخبر باشد. علاقه به کتاب و عادت به کتابخوانی در هر سن و سالی که باشیم ما را بهرهمند کرده و منتفع میکند. این روزها کارکرد کتاب خواند برای فعال نگاهداشتن مغز در دوران میانسالی و جلوگیری از بیماریهایی مانند آلزایمر و زوال عقل در کهنسالی بیشتر موردتوجه قرار گرفته است. باید دانست که اهمیت کتاب خواندن در دوران کودکی و نوجوانی اگر بیشتر از اهمیت آن در دوران کهنسالی نباشد قطعا کمتر نیست.
کتاب خواندن برای کودک به توسعه دایره واژگان او کمک کرده و مهارت ارتباطی را در او بالا میبرد. همچنین به کسب دانش توسط کودک کمک کرده و به او این توانایی را میدهد که ایده پردازی کند. بالا رفتن اطلاعات در کودکان و نوجوانان بهواسطه مطالعه منجر به بالا رفتن اعتمادبهنفس در آنها میشود. تحریک خلاقیت و فعال نگهداشتن ذهن نیز از دستاوردهای دیگر مطالعه برای کودکان و نوجوانان است.
کاهش اضطراب و استرس که معمولا در سنین نوجوانی اجتنابناپذیر است با مطالعه و غرق شدن در عالم کتاب به دست میآید. در عین حال به نوجوان در هم ذات پنداری با شخصیتهای داستان و الگوپذیری مثبت کمک میکند. با دانستن گوشهای از فواید کتاب خواندن در سنین کودکی و نوجوانی باید به دنبال روشهایی برای ترغیب فرزندان خود از سنین کودکی و نوجوانی به کتابخوانی و مطالعه بگردیم. این فایل در نظر دارد پیشنهادهایی در این راستا ارائه دهد.