اجاره نامه مغازه

  • شناسه محصول: dzeqndac
  • دسته:
  • تاریخ انتشار : 1399/07/21
  • آخرین بروز رسانی : 1401/11/15
  • تعداد دانلود : 893
  • تعداد بازدید : 1786

رایگان

دانلود فایل

جزئیات بیشتر

  • نوع فایل
    • ورد : 1 صفحه
    • پی دی اف : 1 صفحه
  • حجم کیلوبایت 56

اشتراک گذاری

  1. سروش

اجاره نامه مغازه:

اجاره مغازه یکی از مسائلی است که بیشتر از اجاره‌ی یک ملک مسکونی با حساسیت‌ های خاص روبرو است. شاید مناطق زیادی وجود داشته باشد که بتوان خانه‌ های مسکونی مناسبی در آن‌ ها یافته و زندگی کرد؛ اما طبیعتاً درباره‌ی اجاره ملک تجاری نمی‌توان به سادگی هر مغازه‌ ای را انتخاب کرد زیرا حساسیت‌ های شغلی از اهمیت زیادی برخوردارند و قبل از اجاره مغازه باید آن‌ ها را در نظر گرفت.

قبل از عقد قرارداد اجاره مغازه به چه مواردی باید توجه کرد؟

مغازه یک ملک تجاری محسوب می‌شود و اجاره‌ ملک‌ تجاری با اجاره‌ی ملک‌ های مسکونی تفاوت دارند. این تفاوت در درجه‌ ی اول به خاطر کاربری ملک تجاری است که به نوبه‌ ی خود بر روی مبلغ اجاره هم تأثیر دارد. همچنین منطقه‌ ی جغرافیایی که مغازه در آن قرار دارد از اهمیت زیادی برخوردار است؛ در حالی که ممکن است این مورد برای اجاره‌ ی ملک‌های مسکونی چندان مهم نباشد. در ادامه هرکدام از این موارد را توضیح خواهیم داد:

 

  • کاربری: یک ملک تجاری انواع مختلفی از کاربری‌ها را ممکن است داشته باشد. برای مثال یک مغازه ممکن است به منظور تأسیس یک فروشگاه پوشاک اجاره شود و یا اینکه بعنوان داروخانه از آن استفاده شود. کاربری‌ های دیگری مانند رستوران، مکانیکی، سوپرمارکت، فست فود و … نیز وجود دارند که به طور طبیعی جزو عوامل تعیین‌ کننده برای اجاره محسوب می‌شوند. کاربری ملک تجاری یکی از مهم‌ترین مواردی است که سایر موارد مربوط به اجاره‌ مغازه را تحت تأثیر قرار می‌دهد. به عبارت دیگر هم منطقه‌ ی جغرافیایی، هم متراژ و هم هزینه‌ ی اجاره همگی در درجه‌ی اول به نوع کاربری بستگی دارند.
  • منطقه جغرافیایی: باید دانست که هدف از تأسیس مغازه‌ های تجاری تأمین نیاز های زندگی افراد جامعه است. اما این مسئله دلیلی بر آن نیست که هر مغازه‌ ای در هر منطقه‌ ای می‌تواند فروش موفقی داشته باشد. ممکن است شما بدنبال اجاره یک مغازه برای فروش میوه و تره بار باشید؛ در این صورت در هر منطقه‌ ای که مغازه‌ ی خود را دایر کنید، احتمالاً فروش خوبی خواهید داشت؛ زیرا میوه‌ ها و سبزی‌ ها جزو نیاز های روزانه‌ ی تمام افراد جامعه محسوب می‌شوند و همه‌ ی خانه‌ های یک محل از شما خرید می‌کنند. اما اگر هدف شما از اجاره مغازه، برای مثال ایجاد یک فروشگاه لوازم خانگی باشد، در این صورت باید مغازه‌ تان را در یک مکان پر رفت و آمد در مرکز شهر در نظر بگیرید تا هم برای دیگران شناخته شوید و هم افراد زیادی از مناطق مختلف شهر به شما مراجعه کنند؛ زیرا نوع خرید لوازم خانگی به گونه‌ ای است که ممکن است هر چند هفته یا هرچند ماه یکبار خانواده‌ ای قصد خرید از این دست محصولات داشته باشد.
  • متراژ مغازه: اگر یک فروشنده‌ ی عادی و خرده فروش هستید، معمولاً مغازه‌ هایی با متراژ کم کارتان را راه می‌اندازد. اما اگر قصد ایجاد یک مرکز فروش، رستوران بزرگ یا فروشگاه لوازم خانگی دارید، باید بدنبال مغازه‌ های بزرگ باشید. بعضی از افراد برای آن که اجاره‌ی کمتری بپردازند، ابعاد مغازه‌ ی خود را کوچک‌ تر انتخاب می‌کنند و در عوض اجناس اضافی خود را در یک مکان دیگر بعنوان انباری نگه می‌دارند. از آنجایی که هزینه‌ ی اجاره‌ی انباری نسبت به مغازه کمتر است، در هزینه‌ ها صرفه‌ جویی خواهد شد. معمولاً هرچه شهر ها بزرگ‌ تر باشند، متراژ مغازه‌ های تجاری در مراکز خرید نیز بزرگ‌ تر خواهد بود. برای مثال اجاره مغازه در تهران برای فروش تجهیزات مبلمان نسبت به یک شهر کوچک نیاز به مکانی با ابعاد بزرگ‌تر دارد؛ زیرا تعداد مراجعه‌کنندگان در یک زمان معین بسیار بیشتر است.

به سه نکته‌ی مهم که در هنگام عقد قرارداد اجاره مغازه باید به آن‌ها توجه کنید:

  1. مدت قرارداد: در قرارداد اجاره مغازه حتماً باید از ابتدا به مدت زمان قرارداد توجه کنید. اگر کسب و کار شما دارای یک برند است و قرار است با این برند مطرح شوید، باید به فکر یک جای بلند مدت باشید؛ زیرا با تغییر مکان درصد زیادی از مشتریان قبلی خود را از دست خواهید داد و ممکن است تحمل ضررهای جبران‌ ناپذیری شوید. این مسئله برای اجاره مغازه در تهران و شهر های بزرگ اهمیت بیشتری دارد و لازم است که موجر را از قبل در جریان زمان موردنظر خود قرار دهید.
  2. شرایط کار: حتماً قبل از بستن قرارداد اجاره مغازه صاحب ملک را از جزییات دقیق شرایط کار و نوع اجناسی که می‌خواهید بفروشید، مطلع کنید. ممکن است صاحب ملک حساسیت‌ های ویژه‌ ای داشته باشد و مغازه‌ اش را تنها برای برخی از کاربری‌ ها اجاره دهد. شغل‌ هایی مانند رستوران و فست فود آلودگی‌ های خود را دارند و از قبل مؤجر را در جریان این موضوع قرار دهید تا بعداً در حین مدت اجاره با مشکلی مواجه نشوید.
  3. مبلغ اجاره: یک اشتباه بزرگ برخی صاحبان کسب و کار ها این است که با حداکثر بودجه‌ ای که می‌توانند بپردازند، قرارداد را تنظیم می‌کنند تا بتوانند بهترین مغازه‌ ی مورد نظر را اجاره کنند. اما باید دانست که معمولاً هر سال و با تمدید قرارداد اجاره، مبلغ اجاره افزایش خواهد یافت و اگر شما در دوره‌ی اول قرارداد تمام توان مالی خود را بکار گیرید، در دوره‌ های بعدی با مشکل مواجه خواهید شد. بنابراین بهتر است بر روی مبلغی توافق کنید که در دوره‌ های بعد در صورت افزایش اجاره بها، بتوانید آن را بپردازید.
هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که دیدگاهی ارسال می کند.
  • آدرس ایمیل شما به هیچ وجه منتشر نخواهد شد.
  • فیلدهای الزامی با * مشخص گردیده است.

تنظیم کننده فایل

امیر پیرعلیلو

آخرین ویرایش‌ توسط: امیر پیرعلیلو

کارشناس پسیو هلدینگ های وب ـ مهندسی تجارت الکترونیک از دانشگاه تبریز ـ عضو شورای علمی دانشجویی دانشگاه مدیریت صنعتی