جلسه اول:
مروری بر ساختمان و عملکرد دستگاه ادراری: مواردی که مورد بحث قرار میگیرند:ساختمان کلیه، خونرسانی، عملکرد نفرون، حالب ها، مثانه، پیش آبراه، تشکیل ادرار که خود شامل پالایش گلومرولی، بازجذب و ترشح توبولی، تنظیم دفع اسید، تنظیم دفع الکترولیت ها، تنظیم دفع آب، اسمولالیتی، دفع مواد زائد، تنظیم فشار خون، تنظیم فسفات و کلسیم، اریتروپوئز، ترشح پروستاگلاندین ها و … . کلیه ها به تعداد دو عدد و وزن تقریبی هر کدام ۱۲۰ ـ ۱۷۰ گرم به رنگ قرمز مایل به قهوه ای در طرفین ستون مهره های سینه ای تحتانی قرار دارند و … .
بیماری های دستگاه ژنیتال:
اختلالات مربوط به بافت پروستات ـ پروستات چیست؟ پروستات غده ای است به وزن ۳۰ گرم (در حالت عادی) و از نظر ابعاد بین یک گردو و زردآلو است و در زیر مثانه واقع شده و از داخل آن مجرای پیشابراه (ادراری) رد می شود. قسمت بالای آن به گردن مثانه و اسفنکتر داخلی مثانه متصل است و غدد کوپر که در کنار آن واقع اند در تولید مایع سمن (مایع) منی به پروستات کمک می کنند. کار اصلی غده پروستات تولید مایع منی هست.
اسپرم ها پس از ساخته شدن در غدد جنسی وارد پروستات می شوند. غده پروستات در موقع انزا ل منقبض میشود و ماده شیر ی رنگ قلیایی به منی اضافه میکند. حالت ژلاتینی منی به همین دلیل است. این غده در حالت عادی نباید مشکلی داشته باشد ولی با افزایش سن مخصوصا بعد ۴۰ سالگی شروع به افزایش حجم می کند که در واقع به آن هایپرتروفی گفته می شود و نهایتا افزایش تعداد سلول هم رخ می دهد و هایپرپلازی رخ می دهد.