جزوه کامل قرابت معنایی انسانی دهم، یازدهم و دوازدهم:
اگر می خواهید بدانید که تعریف قرابت معنایی چیست؛ باید گفت که قرابت معنایی یعنی فهمیدن اینکه شاعر و نویسنده از شعر یا نوشته خودش چه منظوری داشته؟ معنی قرابت معنایی برای پایه هفتم، پایه هشتم، نهم و دهم؛ همین هست که گفتیم و معنای دیگری جز این ندارد.
تعداد زیادی از دوستان می پرسند:
قرابت معنایی پایه نهم چیست؟ در حالیکه قرابت معنایی در تمام پایه ها “فهمیدن منظور شاعر و نویسنده” است.
در کنکور سراسری اصلیترین و مهمترین بخش ادبیات فارسی، قرابت معنایی است که در حدود ۸ تا ۹ سؤال از ۲۵ سؤال ادبیات فارسی را در آزمون سراسری به خود اختصاص میدهد. داوطلبان کنکور سراسری برای پاسخ دادن به سؤالات قسمت قرابت معنایی باید مهارت و تسلط کافی و قابل قبول بر روی تمام موضوعات ادبی از جمله معنی واژگان ادبیات فارسی، املاء واژگان، آرایههای ادبی، ساختار دستوری و … داشته باشند.
چگونه قرابت معنایی یاد بگیریم؟
یکی از مهمترین نکته ها درمورد یادگیری درس قرابت معنایی “تمرین زیاد” است. شما باید بیت های زیادی را ترجمه و تفسیر کنید تا به محض دیدن یک بیت شعر، مفهوم آن را متوجه شوید. این بهترین راه یادگیری قرابت معنایی است. یادگیری معنی لغات هم در اینجا بسیار می تواند کمک کننده باشد. البته ما برای کسانی که سوال دارند چگونه قرابت معنایی یاد بگیریم، روش های کمک کننده بیشتری را در ادامه معرفی می کنیم.
میتوان گفت بهترین منابع کنکور که داوطلبان میتوانند از آنها استفاده نمایند تا بتوانند به سؤالات بخش قرابت معنایی پاسخ دهند به صورت زیر است:
توجه به اطلاعاتی که در قسمت بالای هر درس وجود دارد. داوطلبان معمولاً به قسمت بالایی درسهای کتاب ادبیات فارسی توجه ندارند و فکر میکنند که در بالای هر درس فقط تاریخ ادبیات ذکر شده است. در صورتی که اینطور نیست و در بسیاری از درسهای کتاب ادبیات فارسی در قسمت بالایی درس به موضوع درس، نویسنده، طرز تفکر شاعر و موارد دیگر پرداخته شده است. اگر به این توضیحات دقت کنید تا حد زیادی می توانید مفهوم و منظور نوشته و نویسنده را درک کنید.
علاوه بر این در مواردی هم به مفهوم درس به صورت مستقیم در بخش ابتدایی آن اشاره شده است. متن درسها هم میتواند به درک مفهوم قرابت معنایی کمک کند. شما به عنوان یک داوطلب کنکور سراسری باید متن درسهای کتاب ادبیات فارسی را به طور کامل مطالعه نمایید؛ بخصوص درسهایی که در آنها از مفاهیم عرفانی، تعلیمی یا حتی عاشقانه استفاده شده است.